SVINEMØRBRAD PÅ SPYD

20130608_133516

Det er efterhånden lidt tid siden, at vi fik denne ret, men den er faktisk blevet lavet nogle gange siden billedet blev taget. Det er nemlig en nem og lækker måde at grille svinemørbrad på. Den kan også snildt laves på en grillpande, på de dage hvor vejret ikke er til udendørs madlavning. Salaten er blot noget kogt couscous og røde linser, som er vendt med lidt citronsaft og -skal, lidt rapsolie, feta, forårsløg, tomat, grillet peberfrugt og masser af timian og persille. Dertil lavede jeg noget tzatziki, som jeg foretrækker i stedet for sovs om sommeren.

Til disse mørbrad på spyd skal der bruges:

  • 1 svinemørbrad der er pudset og skåret i ca. 6 stykker
  • 12 stykker bacon
  • Rosmarin
  • 3 grillspyd

Fremgangsmåde:

Læg to stykker bacon ved siden af hinanden på et skærebræt, og lad dem overlappe lidt. Fordel finthakket rosmarin over baconen. Rul baconen om et stykke mørbrad, på mørbradens udvendige side, og sæt det på et spyd, så spyddet hæfter baconen fast til mørbradden. Der kan ca. være 3 stykker mørbrad på hvert spyd.

Læg spyddene på en varm grill(-pande) og steg kødet jævnt. Når baconen nærmest er smeltet fast til mørbradden, kan køddet evt. tages af spyddet, så det kan blive grillet over det hele.

Lad køddet trække lidt inden det serveres.

Velbekomme.

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad. Bogmærk permalinket.

Tak for dit besøg. Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s