LIDT OM HVORDAN MAN UNDGÅR LAKTOSE

I de senere år synes jeg at der er kommet mere fokus på allergikere, og særligt hvad angår fødevareallergi. Jeg har flere bekendte der f.eks. ikke kan tåle laktose, hvilket i begyndelsen gjorde, at jeg syntes det var svært f.eks. at bage en kage, fordi er man laktoseintolerant, så er det ikke kun mælk man ikke kan tåle, men alle mælkeprodukter. Det indebærer f.eks. ost, flødeis, smør, yoghurt, cremefraiche, kakaomælk og fløde, men også alle de ting som disse produkter indgår i, såsom chokolade, leverpostej, tærter og alle de ting som fx. indeholder skummetmælkspulver. Heldigvis er der efterhånden kommet flere laktosefri produkter på markedet, og på nedenstående billede er nogle af dem.

laktosefri.jpg

Jeg tænkte at jeg lige vil gøre opmærksom på dem, for det kan gøre det lidt nemmere at kende disse på forhånd næste gang man skal lave mad til en der ikke tåler laktose. Det er nemlig en skam når en gæst ikke kan spise det samme som de andre, når det efterhånden er så nemt at undgå laktose. Noget af det som jeg dog finder mest svært at erstatte er oftest rigtig smør eller ost. En bearnaise på Becel holder bare ikke, og det samme gælder en pizza uden ost. Men som I kan se, kan man efterhånden både få minimælk, piskefløde, cremefraiche, kakaomælk, leverpostej, margarine, vaniljeis, yoghurt og selv risifrutti uden laktose. Desuden er der mange som tåler chokolade med høj kakaoprocent, men tjek evt. med vedkommende i forvejen. :)

Der er sikkert mange flere laktosefri produkter end de viste, så kommenter endelig hvis du kender et godt et. Desuden er sojamælk også en fin erstatning, og især vaniljeisen fra TofuLine smager rigtig godt. :)

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsting. Bogmærk permalinket.

2 svar til LIDT OM HVORDAN MAN UNDGÅR LAKTOSE

  1. Lotte siger:

    Hej me dig. Har læst dit indslag om laktosefri produkter. Tak for det. Min datter på 20 år har lige fået konstaret cølakin…….altså gluten og laktose allergi….øv øv, så nu skal vi til at prøve af hvad der er godt og hvad der er skidt. Vi starter med mælkeprodukterne og sortere de normale fra.

    Hej fra Lotte

    • Hej Lotte
      Ja det er bare en rigtig træls allergi, men heldigvis er det blevet nemmere at leve med pga alle de nye produkter. Og så er der også mange gode danske og udenlandske blogs, som har nogle gode opskrifter uden gluten og laktose. :)

Tak for dit besøg. Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s