PROVENCALSK DYPPEBRØD

20130619_184505

I onsdags bagte jeg dette brød til vores grillaften, som et alternativ til kartofler. Det blev rigtig lækkert og med masser af smag fra krydderurterne og bacon. Det er helt sikkert ikke sidste gang det kommer på bordet, om det så bliver til endnu en grillaften eller til en omgang tapas. Hvad angår pynten, så kommer det sig ikke så nøje hvad man kommer på, så her er plads til at være lidt kreativ. :)

Til en bradepande (30×40 cm) skal du bruge:

  • ½ l lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk flydende honning
  • 1,5 dl olivenolie
  • 2 spsk kryddersalt (gerne med hvidløg i)
  • 850 g durummel og tipo 00 (50/50)

Pynt:

  • Sorte og grønne oliven
  • 2 tomater i tynde skiver
  • 1 rødløg i tynde skiver
  • 1 pakke bacon – ca. 10 skiver
  • Friske krydderurter: Jeg brugte timian, oregano og rosmarin, men fx persille og basilikum er også helt fint)
  • 5 soltørrede tomater i mindre stykker
  • Evt. lidt pinjekerner
  • 1 spsk stødt rosenpeber
  • Maldonsalt
  • Olivenolie

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt, olie, honning, kryddersalt og mel, og ælt til dejen er glat og jævn. Sæt dejen på køl i ca. 10 min.

Smør en bradepande med olivenolie og evt. lidt af olien fra de soltørrede tomater, og læg først bacon i bunden, og fordel derefter resten af pynten i bradepanden. Form dejen så den passer til bradepanden, og læg den ned over pynten. Lad den hæve lunt i ca. 1 time, og bag den derefter ved 185 grader i ca. 25 min.

Vend brødet ud af formen. Hvis baconen er for lys, så sæt brødet på en bageplade med bagepapir med krydderisiden øverst, og sæt den under ovngrill i få minutter til baconen er gylden.

Dryp brødet med lidt olivenolie og server det skiveskåret med et drys med maldonsalt og rosenpeber.

Note: Denne opskrift er lavet med inspiration fra bogen “I køkkenet med brdr. Koch”.

Note 2: Skal det gå ekstra hurtigt så brug en færdig brødblanding, fx Amo’s ciabatta blanding, og tilsæt lidt ekstra olivenolie og evt. krydderurter til dejen.

Advertisements
Dette indlæg blev udgivet i Brød og boller. Bogmærk permalinket.

2 svar til PROVENCALSK DYPPEBRØD

  1. Camilla siger:

    Mmmmm, hvor ser det dog lækkert ud (altså minus oliven ;)! Det er dog en af de ting der ville være farlig for mig at lave, for jeg ville have svært ved at stoppe med at spise det igen ;)

    • Haha, det er lidt som om at oliven virkelig er noget der kan skille vandene – enten elsker man det, eller også kan man ikke fordrage det. ;) Ja, det er ikke ligefrem et helsebrød, men det smager såå godt, så synes bestemt at du fortjener bare at spise løs – minus oliven naturligvis! :)

Tak for dit besøg. Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s