PAVLOVA MED FRISKE BÆR

20130202_130313

En af mine yndlings kager er en pavlova, selvom man sikkert ville kunne argumentere for at det mere er en dessert end en kage. Uanset hvad, så er det en fløjlsblød og luftig sag, som altid tager kegler. Jeg plejer at lave bunden aftenen før den skal spises, for så tager det ingen tid at gøre den klar inden den skal på bordet, da det blot kræver at man pisker lidt flødeskum med vanilje, og pynter kagen med bær.

Jeg bruger altid den samme opskrift på marengsbunden, som vist oprindeligt stammer fra Nigellas How to eat.

Til en bund med en dia på ca. 22 cm:

  • 4 æggehvider med stuetemperatur
  • 250 g sukker
  • 2 tsk maizena majsmel
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk vaniljesukker

Fyld:

  • 3 dl fløde – jeg brugte cremefine 19% med 250 ml i, og det kunne lige række til bunden, og det smagte helt fint. Det blev dog lidt underligt på 2. dagen. Men almindelig fløde er jo nok at foretrække :)
  • 2-3 tsk vaniljepulver efter smag
  • 400-500 g friske bær

Forvarm ovnen til 180 grader. Tag et stykke bagepapir og tegn en cirkel med en blyant med en diameter på ca. 22 cm. Læg papiret på en bageplade – med blyantstregen nedad.

Pisk æggehviderne med en knivspids salt indtil du kan lave silkeagtige toppe i skummet. Pisk 1/3 af sukkeret i æggemassen i af gangen, indtil marengsen er stiv og skinnende.

Tilsæt maizena, vanilje og eddike, og fold det forsigtigt ind i marengsen med en dejskraber.

Fordel forsigtigt marengsen inden for cirklen på bagepapiret, og form den så den er fin og glat i kanten og på toppen.

Sæt den i den forvarmede ovn og skru straks ned på 150 grader. Bag den i ca. 1 time og 15 min. til den er gylden. Derefter slukkes ovnen, og marengsen bliver derinde til ovnen er helt kold – man må ikke åbne ovnen undervejs!

Ved servering piskes fløden med vaniljesukker til en let og lækker skum, som fordeles på marengsbunden. Pynt med bær og server. :)

Alternativer til bær: Passionsfrugter (regn med 10 stk til denne kage), kiwi, banan eller tynde skiver fersken, eller bland dem som du har lyst.

Dette indlæg blev udgivet i Desserter og kager. Bogmærk permalinket.

Tak for dit besøg. Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s