REJER I WOK MED HJEMMELAVET KARRYPASTA

I sidste uge lavede Henrik denne wokret til aftensmad. Han er ofte rundhåndet når det kommer til krydderier, inkl. chili, så det blev ret stærkt. Ikke desto mindre er det en virkelig lækker ret, og man kan jo selv tilpasse styrken, så den ikke bliver helt så stærk. Hvis man ikke lige bor i nærheden af en asiatisk købmand kan det være svært at få galangarod. I stedet kan karrypastaen blot erstattes med en færdiglavet rød karrypasta.

Opskriften stammer fra Gyldendals wokbog.

Til 2 personer skal du bruge:

Karrypasta:

  • 1 stilk citrongræs
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk revet galangarod
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 tsk sambal oelek (Vi brugte 2 store tsk, og det blev hot!)

Derudover:

  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 1 dl vand
  • 2 kaffirlimeblade (kan bl.a. købes i Føtex og på frost hos asiateren)
  • 1 tsk farin
  • ½ dl tomatpuré
  • En lille dåse kokosmælk
  • 200 g rejer – gerne tigerrejer- pillede
  • Limesaft
  • Salt
  • Pynt: Hakket forårsløg og kokosflager

Skær citrongræs i tynde ringe og stød alle ingredienserne til karrypastaen i en morter.

Varm olien i en wok og steg karrypastaen i 15 sekunder. Tilsæt vand, limeblade, farin, tomatpuré og kokosmælk, og lad det koge i 2 min.

Kom rejerne i og skru ned for wokken, så rejerne simrer ved svag varme i 2 min. Smag til med limesaft og salt.

Pynt med forårsløg og kokos og server med duftende jasminris – ja man kan selvfølgelig godt erstatte dem med brune ris hvis man insisterer. ;) Jeg serverede desuden nogle grøntsagsstænger med dip til.

Velbekomme.

Advertisements
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad. Bogmærk permalinket.

Tak for dit besøg. Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s