KARTOFLER MED CITRON OG HVIDLØG

Det er snart et par uger siden at jeg lavede disse kartofler, og havde næsten glemt alt om dem. Men det ville være en skam, for de var faktisk rigtig lækre. Opskriften er vist oprindeligt lavet af Hugh Fearnley-Whittingstal fra River Cottage, men jeg fandt den i Boligmagasinet.

Til to personer skal du bruge:

  • 600-700 g nye kartofler, skrubbet
  • 1 usprøjtet citron
  • 4 fed hvidløg
  • Frisk rosmarin og timian
  • Olivenolie

Skær kartoflerne ud i stykker på størrelse med en golfbold. Kog dem i letsaltet vand i 5 min. Hæld vandet fra og sæt kartoflerne tilbage på det varme blus (som er slukket) og lad det sidste vand fordampe fra kartoflerne.

Skær citronen i tykke skiver, men gem en enkelt skive til senere. Hæld kartoflerne i et ovnfast fad sammen med citronskiver, hvidløg, timian og rosmarin. Dryp med olivenolie og vend blandingen rundt, så alle kartoflerne er dækket med olie. Drys med flagesalt og sort peber, og bag kartoflerne i ovnen i 35-40 min. ved 200 grader til de er gyldne og citronskiverne begynder at karamellisere. Vend kartoflerne et par gange undervejs.

Dryp citronsaften fra den skive der blev lagt til side ud over kartoflerne. Drys med lidt flagesalt. Ved servering smuttes de bagte hvidløgsfed, og blandes sammen med kartoflerne. Velbekomme.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad. Bogmærk permalinket.

Tak for dit besøg. Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s