CHILI CON CARNE À LA NIGELLA

I de sidste par dage har vi fået denne lækre chili con carne, som er lavet med udgangspunkt i bogen Nigellas køkken. Opskriften var dog lidt for enkel til min smag, for der skulle bl.a. hverken løg eller chili i, og det skal der altså være i min chili con carne. Så jeg ændrede lidt på opskriften, og tilsatte nogle ekstra ingredienser. Der var til gengæld chorizo i, og det fungerede vildt godt med den røgede, salte paprikasmag. Det eneste jeg ville ændre til en anden gang er, at jeg vil halvere mængden af ost, for det blev lige en tand for meget, og det var næsten umuligt at øse på tallerkenen, da saucen trak lange ostesnore, hvilket også fremgår af billedet til højre. Men alt i alt en rigtig vellykket chili con carne!

Til 4 personer skal du bruge:

  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 125 g chorizo i skiver, og derefter i kvarte
  • 500 g hakket oksekød
  • ½ tsk kakaopulver
  • 1 tsk tørret oregano
  •  1 dåse tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 125 ml vand
  • 2 tsk worcestershire-sauce (kan bl.a. købes i Kvickly)
  • 1 dåse kidneybønner, drænet og skyllet
  • 2-3 tsk sambal oelek eller 1 friskhakket chili
  • 1 spsk stærk paprika
  • 1 tsk sukker
  • 125 g frisk mozzarella, hakket (eller 250 g hvis du elsker ost)
  • Salt og peber
  • Ris eller som i dette tilfælde; perlespelt
  • Evt. cremefraiche

Steg løg og hvidløg i lidt olie i en tykbundet gryde. Tilsæt chorizo, og steg til den begynder at afgive orange olie. Hæld det hakkede kød ned i gryden, og lad det brune af.

Drys med oregano, kakao, paprika og sambal oelek/chili, sukker og tomatpuréen kommes i. Rør godt rundt, og tilsæt de hakkede tomater, vand, kidneybønner, salt, peber og worcestershire-sauce. Lad det simre under låg i ca. 20 min., og imens koges risene som anvist på pakken.

Sluk for varmen, hæld mozzarellaen ned i gryden og rør rundt. Smag til og server retten med ris og evt. en klat cremefraiche.

Velbekomme. :)

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad. Bogmærk permalinket.

Tak for dit besøg. Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s