ÆBLEMUFFINS MED CRUMBLE

Hvis du går og savner det perfekte tidsfordriv på en efterårssøndag, så bliv endelig ved med at læse. Disse muffins er nemlig indbegrebet af søndagshygge med te og tykke sokker. Opskriften er lavet med udgangspunkt i Meyers Bageri, men jeg gav den et lille tvist ved at drysse lidt havregryn/brun farin på toppen, som giver et sprødt element i disse saftige muffins. Jeg vil mene at man godt kan skære lidt ned på sukkeret, hvis man laver crumblen, da de i forvejen er ret søde. Men det afhænger naturligvis også af syrligheden i de æbler du anvender.

Opskriften giver 12 store muffins, eller 16 alm.

  • 5-6 grønne kardemommekapsler (el. 1 tsk. stødt)
  • ½ dl koldpresset rapsolie
  • 3/4 dl yoghurt naturel
  • 140 g sukker (evt. 120 g. hvis du vil have dem mindre søde)
  • 75 g brun farin
  • 50 g finthakkede hasselnødder
  • 140 g hvedemel
  • ½ spsk kanel
  • 1 knsp fint salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 æg
  • 350 g æbler (med skræl og kernehus)

Crumble:

  • ½ dl brun farin
  • 1 dl havregryn, gerne grovvalsede
  • 1 tsk hvedemel
  • ½ tsk kanel

Rist kardemommekapslerne på en tør pande, fjern skallen og knus frøene i en morter.

Bland olie, yoghurt, brun farin og sukker i en skål, og tilsæt hasselnødderne. Rør godt rundt, og tilsæt æg, mel, krydderier, salt og bagepulver.

Fjern kernehuset i æblerne, og skær dem i mindre stykker. Vend det i dejen, og fordel massen i muffinforme. Rist alle ingredienserne til crumblen let på en tør pande, og drys en smule oven på hver muffin.

Bag kagerne ved 180 grader i ca. 20-25 min. De er færdige når man kan sætte en kødnål i kagen, og der ikke er dej på kødnålen når den trækkes op.

Lad kagerne køle lidt af, og nyd dem i lige så groteske mængder som du lyster.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Desserter og kager. Bogmærk permalinket.

Tak for dit besøg. Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s