FRYS FLØDEN

Det er muligt at der er flere af jer, som allerede kender til dette tip, men ikke desto mindre er det så godt, at det skulle deles. Jeg har gjort det i mange år, og det har reddet flere supper, saucer og gryderetter end jeg har tal på.

De fleste af os har prøvet af købe en karton fløde, som man ikke når at få brugt før den bliver for gammel. Men der er en løsning på problemet; nemlig isterningeposer.

Hvis du ved at du ikke kommer til at bruge fløde i de kommende dage, men alligevel har over en halv karton fløde i overskud, så hæld den på isterningeposer og læg den i fryseren. Så har man altid lidt fløde på lager, og det er nemt at dosere mængden til f.eks. at give ens tomatsuppe det sidste cremede touch. Fløden mister naturligvis nogle egenskaber efter at have været frosset ned, så jeg ville ikke satse på at bruge den til flødeskum eller panna cotta, men hvis der er nogen der alligevel har haft succes med dette, så skriv endelig :) Men fløden er stadigvæk fantastisk til varme retter, og kan redde dig ud af mange uheldige situationer, såsom hvis man er kommet til at putte for meget chili i sin græskarsuppe (ahem..) ;)

Så nu er tippet givet videre. Man kan forresten også fryse rødvin og hvidvin, hvis man er kommet i den sjældne situation, at der er rester man ikke fik drukket aftenen før. Men der plejer jeg at bruge fryseposer, og fylder ca. 1 glas i hver. Så har man til den næste lasagne, risotto eller simreret. :)

 

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsting. Bogmærk permalinket.

Tak for dit besøg. Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s