SOJA/HONNING MARINERET LAKS

Som nogle af jer måske allerede ved, så er jeg konstant på jagt efter nye måder at tilberede laksesteaks på, eftersom det er noget vi næsten altid har liggende i fryseren. Denne gang blev laksen beklædt med en marinade af soja og honning, og på trods af at det var super simpelt at lave, så smagte det bare rigtig godt. Så derfor vil jeg dele denne enkle opskrift med jer.

Laksen blev serveret med quinoasalaten, som jeg bloggede om for få dage siden, og denne menu kan bestemt anbefales på de aftener, hvor man gerne vil spise sundt, men uden at gå ned på smag.

Til 2 personer skal du bruge:

  • 2 laksesteaks
  • Olie til at smøre fadet
  • 1 spsk flydende honning
  • 2 ½ spsk soja
  • Friskkværnet peber
  • Evt. lidt lime

Smør et ildfast fad med lidt olie, og sæt derefter laksen i fadet med skindsiden nederst.

Bland honning, soja og peber, og fordel det ud over laksen. Bag laksen i en forvarmet ovn ved 225 grader i 10-12 min.

Når laksen er færdig øses lidt af den sojablanding, der er gledet af laksen under bagning, over den igen. Dryp evt. lidt lime over laksen, hvis den er lidt for sød.

Velbekomme.

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad. Bogmærk permalinket.

Tak for dit besøg. Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s