GROVBOLLER

Lune boller i morgensolen

Hvis man har gået og savnet en god opskrift på en gedigen grovbolle med gods i, så  er denne opskrift et godt bud. Bollerne får en sprød skorpe, og krummen er saftig og blød. Jeg ved ikke om det skyldes havregrynene, men de smager ihvertfald dejligt. Jeg vil mene at det er lidt af en all round bolle, da den både kan bruges som morgenbolle, frokostbolle og sågar madbolle til f.eks. en lun suppe.

Opskriften giver ca. 12 boller, og I får den her:

  • 6,5 dl koldt vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk havsalt
  • 1 spsk honning
  • 400 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • Ca. 200 g havregryn

Opløs gæren i vandet, og tilsæt derefter honning og salt. Herefter tilsættes de resterende ingredienser, og dejen røres hurtigt sammen, så alt melet er vådt. Sæt folie over skålen, og sæt dejen i køleskabet i 8-12 timer.

Forvarm ovnen til 225 graders varmluft. Tag dejen ud af køleskabet, og sæt den med to skeer på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt boller i ovnen i 12-14 minutter til de er gyldne og har en sprød skorpe.

Lad dem køle af på en rist.

 

Dette indlæg blev udgivet i Brød og boller. Bogmærk permalinket.

2 svar til GROVBOLLER

  1. kim nemmøe siger:

    hej det er første gang jeg har bagt,alletiders opskrift.smagte virkelig godt,hilsen mand på 57 år

    • Hej Kim
      Ja, det er aldrig for sent at komme igang med bagningen. :-) Jeg er glad for at du kunne lide dem, og håber at det ikke er sidste gang du får lyst til at bage.

Tak for dit besøg. Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s