FISH & CHIPS

Fish and chips med en kold øl, ahhh! :)

Fisk, frisk fra den varme olie

Beignetdej

Jeg har længe haft lyst til en omgang fish and chips, og i lørdags skulle det altså være. Fiskehandleren anbefalede mig at bruge Blå lange, som jeg ikke tidligere har hørt om, men den smagte virkelig dejligt og var rigtig fin i kødet. Fisken blev dyppet i en beignetdej, som gav den en sprød skorpe. Hvad angår fritterne, skulle eftersigende være bedst at anvende nogle lidt melede kartoffelsorter, så jeg brugte bare nogle bagekartofler. Normalt ville man servere sauce tatare til, men det havde vi ikke lige lyst til den dag, så det blev i stedet til ærtemos, og ketchup for resten af pengene. Snasket og syndigt! :)

Til 2 personer

  • 150 g fisk, evt. blå lange eller kulmule i passende stykker
  • 4 store bagekartofler
  • 2 l solsikkeolie

Beignetdej:

  • 2 æggeblommer
  • 2 æggehvider
  • 3 dl kold pilsner øl
  • 180 g mel
  • 1 tsk salt

Skrub kartoflerne rene, og skær dem ud til pommes frites. Hæld dem i letsaltet vand og kog dem lige akkurat møre. Læg dem herefter på et viskestykke, og lad dem tørre.

Rør æggeblommer sammen med øl og mel. Pisk æggehviderne stive sammen med saltet, og vend det forsigtigt i dejen.

Opvarm olien til 180 grader i en tykbundet gryde eller friture. Hæld forsigtigt kartoflerne i den varme olie over flere omgange, så olien bevarer den høje temperatur. Når dine pommes frites er gyldne lægges de op på fedtsugende papir og drysses med salt.

Når alle fritterne er friterede, er det blevet fiskens tur. Tag fiskestykkerne en ad gangen, dyp den i beignetdejen, lad den dryppe lidt af og smid den ned i den varme olie (180 grader). Når fiskestykkerne er gyldne, det tager kun få minutter, tages de op og lægges på fedtsugende papir.

Fisk og fritter serveres med ærtemos, og den får I opskriften på her.

Ærtemos:

4 håndfulde ærter vendes i en klump brunet smør på en middelvarm pande. Tilsæt salt, peber og lidt citronsaft, og lad ærterne varme igennem i ca. 5 min. Hæld dem op i en skål, tilsæt lidt mynteblade, og mos eller blend dem godt. Smag ærtemosen til, og servér den lun.

Note: Det her er måske ikke hverdagsmad, men det er super hyggeligt at stå og hælde ting ned i den varme olie i mens man hapser nogle lune fritter eller fisk undervejs. :) Dog skal der nok gå et stykke tid før det havner på menuen igen, da det lægger en tung bund! :)

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad. Bogmærk permalinket.

Tak for dit besøg. Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s