ITALIENSK KRYDDERSALT

Kryddersalt er en genial måde at få brugt nogle af alle de dejlige friske krydderurter, som netop står på altanen, terrassen eller i haven. Man kan kombinere krydderurterne på mange måder, og man kan selv styre styrken. I det seneste program af “Fra muld til guld” laver Camilla Plum også nogle lækre kryddersalte, og der er også lidt inspiration at hente. Denne kryddersalt er en del kraftigere end den med citron, og den kommer virkelig til sin ret på en rugbrød med tomatskiver og et dryp af en god olivenolie. Derudover er den lækker at drysse på sin pizza, tærte eller kartofler, kun fantasien sætter grænser. :)

Italiensk kryddersalt til et glas på ca. 250 ml.

  • 2 dl groft havsalt
  • 2 fed hvidløg
  • En lille håndfuld frisk oregano
  • En lille håndfuld timian
  • En lille håndfuld persille
  • Evt. 1-2 soltørrede tomater – ikke dem der er ligger i olie

Hak hvidløg og tomater groft, og hæld alle ingredienser op i en blender eller foodprocessor, og blend til krydderurter og tomater er hakket i småstykker. Pas på med at blend for længe, for saltet skal helst forblive lidt groft.

Hæld kryddersaltet ud i en bradepande med sølvpapir, og lad det tørre i 1-2 dage, gerne i solen. Når saltet er helt tørt kan det hældes i en lufttæt beholder, hvor det kan holde sig i et års tid.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsting. Bogmærk permalinket.

Tak for dit besøg. Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s