PAVLOVA MED HYLDEBLOMSTMARINEREDE JORDBÆR & MYNTE

Eftersom jordbærsæsonen snart går på hæld, skulle der lige indtages en sidste dessert med de lækre bær. Det skulle helst være en, hvor alt det besværlige kunne laves dagen før, så der blot skulle leveres en minimal indsats inden den skulle serveres. Derfor blev det en pavlova, hvor marengsbunden blev bagt dagen før, og jordbærrene blev marineret et par timer inden indtagelsen. Jeg har set flere desserter, hvori hyldeblomster og jordbær indgår, men aldrig i en pavlova, så det skulle altså prøves. Det smagte også ganske lækkert, men næste gang vil jeg prøve at tilføje lidt friskhakket mynte til jordbærene når de marineres, for det gav et friskt pift til de søde bær og flødeskummet.

Opskriften på en kage til 6 personer får I lige her:

Marengsbund:

 • 4 æggehvider – tag dem ud af køleskabet en times tid før, så de har stuetemperatur
 • 1 knsp salt
 • 250 g sukker
 • 2 spsk maizena mel
 • 1 spsk hvidvinseddike
 • 1 tsk vanillesukker

Forvarm ovnen til 180 grader. Tegn en cirkel på et stykke bagepapir med en blyant, ca. 20-23 cm i dia.

Pisk æggehviderne stive, og tilsæt derefter sukker lidt efter lidt mens der piskes. Når massen er sej og skinnende, vendes mel, eddike og vanillesukker i.

Fordel massen på bagepapiret, og brug en dejskraber til at gøre toppen flad og siderne glatte. Sæt den ind i ovnen og skru med det samme ned til 150 grader.  Bag den i ca. 1 time og et kvarter, til den er gylden. Sluk ovnen og lad kagebunden blive stående i ovnen til ovnen er helt kold – ikke noget med at åbne lågen og kigge ind! ;)

Når ovnen er kold tages bunden ud, og der lægges et viskestykke over bunden indtil den skal bruges.

Fyld:

 • 4 dl fløde
 • 500 g jordbær
 • 3-4 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
 • Lidt frisk mynte
 • Evt. lidt sukker, hvis jordbærrene mangler lidt sødme.

Skær jordbærrene i halve, og hæld dem i en skål sammen med hyldeblomstsaften. Tilsæt evt. lidt sukker og mynte. Lad jordbærrene marinere i et par timer. Pisk fløden til skum og fordel den på kagebunden. Pynt med bær, lidt mynteblade, og dryp evt. lidt af hyldeblomstmarinaden ud over kagen.

I dag skal jeg have handlet lidt ind til resten af ugen, og så skal hytten støvsuges. Måske bliver det også til en lille picnic nede ved vandet. Senere vil jeg forberede et indlæg om en anden lækker kryddersalt jeg fik rystet sammen forleden, og så kan I også glæde jer til et indlæg om en kryddersmør, som er super lækker til en god steak. Ja, her sættes virkelig krydderi på tilværelsen, høhø.. ;) Må I alle have en rigtig dejlig og solrig dag.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Desserter og kager. Bogmærk permalinket.

Tak for dit besøg. Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s