APPELSINSALAT

Denne appelsinsalat er en lille smagsbombe, som har sin oprindelse i det mellemøstlige køkken. Opskriften stammer fra AnneMad på DR, som lavede den i et af hendes tema programmer. Jeg ved at det kan være svært for nogle, at opdrive appelsinblomstvand, men den gør hele forskellen i denne salat og jeg vil kraftigt anbefale ikke at udelade den. Appelsinblomstvand dufter lidt parfumeret, og ja tadaa; som appelsinblomster, og kan både anvendes i salater og i det søde køkken.

Denne salat har så mange smagsnuancer, hvor rosenpeber og rødløg giver styrke, oliven giver det salte, appelsinerne det bitre, mynten det friske og pinjekernerne det fede. Og til sidst giver appelsinblomstvandet den søde og friske smag, som understøtter appelsinerne. Jeg kan kun sige: Prøv den! :)

Salat til 4 personer

  • 4 skrællede appelsiner i skiver
  • 2-3 spsk appelsinblomstvand
  • Olivenolie
  • 50 g pinjekerner, tørristet
  • 20 sorte stenfri oliven
  • Rosenpeber, knust i en morter
  • 1 rødløg i tynde ringe
  • 1 stor håndfuld frisk mynte

Læg appelsinskiverne på et fad, og dryp med appelsinblomstvand og olivenolie. Fordel de afkølede pinjekerner, rødløg samt oliven ud over appelsinerne, og drys med rosenpeber. Hak myntebladene groft og drys dem ud over salaten. Velbekomme :)

I dag kommer min søster og hendes kæreste på besøg, så jeg har lavet en lille pizzabiks ude i køkkenet, og så har Henrik fået til opgave at finde på noget dessert. Det bliver sikkert is. ;-)

Advertisements
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad. Bogmærk permalinket.

Tak for dit besøg. Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s