PROVENCE EN PAPILOTTE

En papilotte betyder egentlig blot, at man pakker noget fisk eller kød ind i noget bagepapir, folie eller ligende inden det tilberedes. Afhængigt af hvordan man tilbereder det, kan det være en fin måde at bevare de gode næringsstoffer i maden, da de forbliver inde i pakken, og ikke hældes ud med kogevandet. Der findes mange opskrifter, hvor man laver en papilotte med fisk og grøntsager, men jeg har aldrig været vild med det, fordi jeg synes at det hele kommer til at smage af fisk. Det er heldigvis ikke tilfældet med kyllingen, da den blot optager smag fra alle krydderurterne, og det dufter himmelsk når man åbner sin papilotte! Tomaterne, løgene og hvidløgene bliver søde, oliven giver en salt smag og kyllingen smager bare dejligt og forbliver saftig. Man kan servere alt muligt til sin papilotte; pasta, kartofler, brød eller grove dampede grøntsager, såsom broccoli, bønner og gulerødder. Jeg lavede saltkartofler, hvor kartoflerne bliver kogt i meget saltet vand, derefter vendes de i smør, og til sidst bages de i ovnen. Det gør at de får den lækreste saltede og seje skorpe.

Opskriften passer til 2 personer:

Saltkartofler:

  • 700 g skrubbede kartofler – gerne de små
  • 200 g groft salt
  • 1,5 liter vand
  • 25 g smør

Forvarm ovnen til 250 grader. Kog vand og salt i en gryde til saltet er opløst. Tilsæt kartofler og kog dem i ca. 15 min. Lad dem dampe lidt af, tilsæt smør og lad det smelte ud over kartoflerne. Hæld kartoflerne op på en bageplade og bag dem i ca. 15 min. til de er gyldne.

Papilotte

  • 2 kyllingebrystfileter
  • Blandede krydderurter: F.eks. oregano, merian, salvie, timian, rosmarin
  • 1 rød peberfrugt i store tern
  • 1 løg i både
  • 2 fed hvidløg i grove stykker
  • Ca. 20 cherrytomater
  • ½ finthakket rød chili u. kerner eller 1 tsk. sambal oelek
  • 14 oliven med eller uden sten
  • Frisk timian og rosmarin
  • Olivenolie og bagepapir

Skær kyllingen i store tern, og svits det hurtigt på en pande i olivenolie, sammen med de blandede krydderurter og chili. Når kyllingen er stegt på alle overflader tages det af panden, og gemmes til senere.

Steg løg, hvidløg og peberfrugt på panden i et par minutter. Tilsæt derefter tomater og oliven, og lad det steget i yderligere 1-2 minutter. Tilsæt derefter kyllingen, og krydr det med salt, peber, frisk timian og rosmarin.

Læg et bagepapir på en bageplade, og fordel kyllingeblandingen på midten af bagepapiret. Læg et nyt stykke bagepapir oven på, og fold kanten hele vejen rundt, så de to stykker bagepapir hænger sammen og danner en lille pakke.

Bag papilotten i 12-15 min. ved 200 grader. Fordel derefter indholdet på to tallerkener, og servér de lune saltkartofler til.

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad. Bogmærk permalinket.

2 svar til PROVENCE EN PAPILOTTE

  1. Kit siger:

    Hvor ser det lækkert ud. Tak for opskrift – kartoflerne må jeg bare prøve (:

    • Selv tak! Ja, kartoflerne er simpelthen så lækre, og jeg synes at de er mindst lige så gode, som de kartofler, der skal dækkes med salt inden de kommer i ovnen. Fordelen med disse er desuden, at man slipper for at bruge en hel pakke salt. :)

Tak for dit besøg. Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s