ÆRTEPESTO

Ja, fotogen er den jo ikke ligefrem, men ikke desto mindre er denne ærtepesto en fast bestanddel i mit køkkenrepertoire, da den kan indgå i mange sammenhænge. Jeg har ofte brugt den som en dip til stegt kyllingebryst, til grøntsager i staver, og i stedet for dressing i pitabrød. Derudover smager den også skønt, når den vendes i kogt pasta, og er man af den holdning at bacon er det tredje krydderi, ja så kan man da også drysse lidt af det på toppen. :) Det smarte er desuden, at man kan indtage ret så mange ærter uden man egentlig er bevidst om det, så det er en nem måde at få inkorporeret lidt ekstra grøntsager i aftensmaden.

Opskriften får I lige her:

  • 200 g ærter (gerne de frosne)
  • Bladene fra 2-3 kviste mynte eller basilikum
  • 3 dl græsk yoghurt eller cremefraiche
  • 1-2 fed presset hvidløg
  • Lidt citronsaft
  • Salt og peber

Blend ærter, mynte, yoghurt og hvidløg, og smag til med citronsaft, salt og peber. Easy peasy! :)

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad. Bogmærk permalinket.

2 svar til ÆRTEPESTO

  1. Pernille siger:

    Har fået ærtepesto et par gange efterhånden.. det er bare SÅ lækkert!

Tak for dit besøg. Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s