CHOKOLADEOVERTRUKKET FRAGILITÈ MED HINDBÆR

Denne kage er oprindeligt en bryllupskage, hvilket også gør den til en ret tung sag. Jeg har dog ændret lidt i opskriften, og skåret ned på mængderne, så den passer til ca. 6 personer i stedet for 45. Kagen består af tre bunde med hhv. en smørcreme med hvid chokolade og prailiné, samt en creme med hindbær. Da jeg skulle overtrække kagen, prøvede jeg først med en alm. plade hvid chokolade, men den kunne ikke smelte ordentligt og begyndte at gryne. Derefter prøvede jeg med hvid chokolade fra Odense Marcipan, og det gik meget nemmere. Man skal dog passe på med ikke at lave overtrækket for tykt, for så bliver den meget svær at skære af. Men det er alt i alt en rigtig lækker og sommerfrisk kage, som vakte stor begejstring ved mit kaffebord. :)

Bundene (ca. 22 cm i dia):

 • 90 g mandler
 • 120 g flormelis
 • 4 æggehvider fra s/m æg

Smut mandlerne og blend dem meget fint. Tilsæt flormelis, og blend videre til melet er helt fint. Pisk hviderne meget stive og vend dem i. Beklæd bageplader med bagepapir, og smør bagepapiret med smør og drys efterfølgende med mel. Tegn cirkler i melet i en størrelse på ca. 22 cm. i dia. Fordel dejen i cirklerne og bag bundene lysebrune ved 160 grader varmluft i 15-20 min. Tag forsigtigt bundene af pladen med en paletkniv, mens de endnu er lune. Lad dem afkøle.

Prailiné:

 • 15 g grofthakkede mandler – uden smulderet
 • 20 g sukker

Rist mandlerne under omrøring på en varm pande med sukkeret, til sukkeret er brunt og mandlerne er glaserede. Pas på at sukkeret ikke branker, for så må man starte forfra. Hæld de karameliserede mandler over på bagepapir, og afkøl dem. Derefter hældes de i en plasticpose, hvor man banker på dem med en kagerulle til de er knuste.

Grundcreme

 • 1 dl sukker
 • 2 ½ spsk vand
 • 1bæger pasteuriserede æggeblommer
 • 120 g usaltet smør
 • ½ dl fløde

Derudover:

 • 15 g hvid chokolade
 • 60 g hindbær (hvis de er frosne, så skal de have et opkog inden og derefter afkøles)

Tag smørret ud af køleskabet i god tid. Kog sukker og vand i en gryde i ca. 5 min. uden låg. Tag en dråbe op på tallerkenen som prøve – man skal kunne trække tråde mellem to fingre, så er sukkerlagen færdig. Tag gryden af varmen. Pisk æggeblommerne skummende med en elpisker. Hæld den varme sukkerlage i æggeblommerne i en tynd stråle under omrøring. Fortsæt med at piske til massen er afkølet. Pisk massen i det bløde smør, når den er helt afkølet. Pisk fløden i lidt efter lidt. Fordel cremen i to skåle.

Hvid chokoladecreme

Smelt 15 g hvid chokolade over vandbad, og rør den i den ene skål med creme. Tilsæt prailinéen og 1 spsk fløde, og rør rundt til cremen er homogen.

Hindbærcreme

Pisk hindbærrene i resten af grundcremen.

Læg kagen sammen således: Nederst en bund, så hindbærcreme, så en bund, hvid chokoladecreme og til sidst en bund. Sæt kagen i køleskabet, og lad den gerne trække et par timer. Skær herefter kanterne af kagen, så de bliver så lige som muligt.

Overtræk

200 g hvid chokolade, som er egnet til at blive smeltet

Smelt chokoladen over vandbad, lad den køle let af, og overtræk den kolde kage med et jævnt lag. Pas på at det ikke bliver for tykt på toppen, da det gør kagen svær at skære af. Lad chokoladen stivne, og pynt den med blomster, rosenblade eller noget helt tredje.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Desserter og kager. Bogmærk permalinket.

9 svar til CHOKOLADEOVERTRUKKET FRAGILITÈ MED HINDBÆR

 1. Mette siger:

  Og så smagte den vidunderligt :-)

 2. Pernille siger:

  Nøj hvor er den fin! Den kunne jeg godt lige dyrke et stykke af da!
  Jeg har også engang prøvet det med at chokolade ikke smelter, men bare bliver til sådan en tør grynet masse.. det er mærkeligt! og lidt uhyggeligt, syntes jeg. Det her var mælkechokolade.

 3. Mette: Det gjorde den! ;)

  Pernille: Ja, det er meget mystisk når chokolade klumper/gryner. Det har jeg også prøvet med mørk chokolade, og det er svært at redde igen. Men Odense’s chokolade, det dur heldigvis til formålet! :)

 4. Laura siger:

  Hold nu op, den lyder helt fantastisk! Og så ser den super fin ud :)

Tak for dit besøg. Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s