KARTOFFELSALAT MED OLIVEN OG SOLTØRREDE TOMATER

Denne kartoffelsalat er fuld af smag, og så kan jeg godt lige at den ikke er med creme-fraiche/mayo, da det tit gør kartoffelsalater meget tunge og fede.

Den kan spises både kold og varm, hvilket kan være en fordel på de dage man kommer sent hjem og ikke har tid til at vente på at kartoflerne bliver kolde. Kartoflerne skal vendes med olie-dressingen mens de er varme, da det fremmer smagen.

Salaten rækker til 4 personer, og I får opskriften lige her:

  • 1 kg små kartofler
  • 2 fed presset hvidløg
  • ½ bundt bredbladet persille, finthakket
  • 1 spsk kapers
  • 2 spsk udstenede grønne oliven, grofthakket
  • 2 forårsløg i tynde ringe
  • 4 soltørrede tomater i tynde strimler
  • 1 dl olivenolie
  • lidt citronsaft
  • salt og peber

Kog kartoflerne i saltet vand til de er møre – ca. 15-20 min. Imens kartoflerne koger, blandes de resterende ingredienser i en skål, og smages til. Skær kartoflerne i mundrette stykker, og vend de varme kartofler i krydderiblandingen og server kartoffelsalaten varm eller kold.  

Dette indlæg blev udgivet i Aftensmad. Bogmærk permalinket.

2 svar til KARTOFFELSALAT MED OLIVEN OG SOLTØRREDE TOMATER

  1. Anne siger:

    Uhm, det ser godt ud. Har længe ledt efter en god kartoffelsalat-opskrift med lidt mere kraft i en “olie og krydderurte”-versionen (: Kapers og soltørrede tomater lyder som et sikkert hit!

    – Anne

    • Ja, kartoffelsalater må gerne have masser af smag. Det har denne ihvertfald, og her hjemme er den en klar favorit i grill sæsonen. Den kan du roligt lave. :)

Tak for dit besøg. Jeg bliver så glad når du lægger en kommentar.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s